Menneskerettighetskurset i 2011

Armans referat

Gro 5 var på kurs om menneskerettighetene på skolen fire dager i september 2011. Kurset ble arrangert av Menneskerettighetsakademiet, og Gro 5 deltok sammen med etnisk norske elever og elever fra forskjellige andre land fra klassene på studiespesialisering.

Elevene hadde forskjellig kultur, men på kurset ble de kjent med hverandre.
Alle hadde respekt for hverandre og var hyggelig med hverandre. For mange av
elevene var denne opplevelsen fullstendig ny og veldig spennende Det var første
gang i deres liv at de var sammen med norske og andre utenlandske elever som de aldri hadde snakket med før.

Menneskerettigheter betyr at alle mennesker har rett til å leve i frihet. Det betyr at alle må være fri fra tortur, grusom og umenneskelig behandling, og at de må være fri til å velge religion.

Ungdommene lærte om respekt, rettferdighet og likhet, men den viktigste lærdommen på kurset var at vi alle er vanlige mennesker. Det er ingen forskjeller mellom oss. Vi må ikke tenke at det har noe å si om en person er muslim eller kristen eller buddhist eller ingen av delene, og vi må ikke tenke at det er noe problem at mennesker har forskjellig hudfarge.

Det er mange land som ikke er demokratiske og har massevis av problemer, for eksempel tenker de ikke på kvinners rettigheter. Noen menn slår kona si eller døtrene sine. Slike menn må lære at vi alle er mennesker, og vi må ikke undertrykke rettighetene til andre. All har samme rett, enten de er menn eller
kvinner.

Heller ikke må vi behandle fattige og rike på forskjellig måte. Vi må ikke tenke slik at hun må vi respektere, for hun er jo rik, men vi vil ikke respektere henne, for stakkars henne, hun er bare fattig. Dette har elevene lært om menneskerettigheter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s